Україна і світ

Чотирилапі захисники подарували маленьким українцям незабутні емоції

«Твоя дитина — твоя Україна!» — під такою назвою в Київському академічному театрі ляльок, що в середмісті столиці, відбувся благодійний захід для дітей, батьки яких зі зброєю в руках захищають Україну, та тих, що були змушені залишити свої оселі, рятуючись від наслідків широкомасштабної агресії російської федерації проти України.

Окрім захопливої вистави, на дітлахів чекали цікаві подарунки. Також організатори підготували для юних українців різні розважальні конкурси, під час яких вони мали змогу проявити свої таланти.

Родзинкою заходу стала можливість познайомитися та сфотографуватися з чотирилапими захисниками України, а саме зі службовими собаками Алмазом та Рітою, які працюють в одному з підрозділів Командування Сил підтримки ЗС України.

У своїй повсякденній діяльності собаки допомагають саперам знаходити та знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, що лишились після бойових дій. Проте сьогодні в Алмаза та Ріти була особлива місія, з якою вони впорались на відмінно. Щирі усмішки юних глядачів та їхніх батьків були яскравим свідченням цього. Кожен із присутніх отримав частинку любові від наших чотирилапих захисників.

За словами організаторів, благодійна акція згодом розширить свій формат. Оскільки кожна дитина — це найдорожче, що наповнює нас життям, радістю, теплом.

Керівник громадської організації «Петро і Мазепа» та співорганізатор заходу Зоя Шкурко зазначила, що дбайлива підтримка дітям України дуже потрібна саме в час війни. Маленьким серцям украй важко переживати бомбардування, вибухи, воєнні дії, загибель близьких та втрату домівки, тому оточувати дитину любов’ю, увагою й піклуванням — означає бачити сенс у майбутньому Держави.

— Контакт дітей із тваринами дуже корисний для малечі. Під час контакту з собаками в дітей з’являються позитивні емоції. А завдяки залученню до заходу чотирилапих захисників дітки розуміють, на своєму рівні, що українські військові — це захисники. Вони грізні для наших ворогів, та лагідні до своїх, — додала Зоя Шкурко.

Захід відбувся завдяки спільним зусиллям БО «Благодійний фонд “Сейв Київ”» за підтримки БО «Секурс Популяр» (Франція), ГО «Петра і Мазепи» та Київського академічного театру ляльок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото автора

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-06-03 18:20:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин