Україна і світ

Чому ріст скептицизму у США щодо допомоги Україні грає на руку Путіну – аналіз CNN

Протягом багатьох місяців російський диктатор Володимир Путін чекав і спостерігав, сподіваючись на розкол вашингтонського консенсусу, створеного президентом Джо Байденом щодо необхідності зробити все можливе для захисту демократії в Україні.

Але тепер можуть з’явитися перші тріщини, аналізує репортер CNN у Білому домі Стівен Коллінсон.

Немає жодних ознак того, що лінія військової допомоги США на суму $18 млрд, яка допомогла Україні відбити натиск Росії, зараз під загрозою. Але за два тижні до проміжних виборів у США зростає хвилювання щодо “нескінченної ролі” Вашингтона у війні.

Коллінсон пише, що навіть найменший натяк на пом’якшення рішучості США може втішити Путіна, оскільки диктатор з Кремля готується влаштувати “болючу зиму” українським мирним жителям і європейцям, які залежать від російського газу.

У вівторок частина демократів опублікували, а потім відкликали, листа із закликом до переговорів з РФ. Це сталося через кілька днів після того, як лідер меншості в Палаті представників Кевін Маккарті сказав, що Київ не може очікувати на “чистий чек”, якщо республіканці прийдуть до влади.

— Тим часом 45-й президент США Дональд Трамп, який є можливим кандидатом від Республіканської партії, скаржився на вартість підтримки урядом України у боротьбі з “його героєм Путіним”, – пише Коллінсон.

Зрозуміло, що у Вашингтоні досі існує двопартійний консенсус щодо допомоги Україні.

Але, як зазначає журналіст, чутки про те, що жорстка лінія Байдена щодо Росії не завжди має майже одностайну підтримку, виникли в особливо делікатний час: коли Захід намагається нівелювати останній раунд ядерної риторики з боку РФ, що Київ нібито може використати “брудну бомбу”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ці заяви призвели до переговорів на високому рівні між військовим керівництвом США та РФ і широко інтерпретуються або як додаткова тактика залякування, або, можливо, як спроба Москви створити операцію під хибним прапором, яка може бути використана як привід для її застосування зброї.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-26 18:21:04

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин