Україна і світ

Чому Бахмут такий важливий для РФ і яка там ситуація: думка Черника

Росія хоче відсунути підрозділи ЗСУ від Бахмута, який знаходиться лише за 40 км від Дебальцевого – важливого для окупантів залізничного вузла, куди дістають наші HIMARS. Так військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону окреслив важливість взяття цього міста для країни-агресора.

– Бахмут – найгарячіша точка по всій лінії розмежування. Чому він такий важливий для росіян? Перший момент – суто політичний. Ця війна почалася з визнання РФ псевдореспублік, їм треба рухатися вперед, виходити на адміністративні лінії Донецької та Луганської областей. Момент другий – росіяни зазнали дуже серйозних поразок, я маю на увазі Харківську та Херсонську операції. Їм треба показувати хоч якусь динаміку успіху, бо далі для них все буде лише гірше, – наголосив експерт.

Також, на його думку, тут є ще логістичний момент, появ’язаний із залізним вузлом Дебальцеве, до якого від Бахмута всього 40 км.

– Така установка, як HIMARS, працює високоточними боєприпасами до 84 км. Тобто їм треба відсунути наші артилерійські позиції, поки що, на мій погляд, неуспішно. Але це найжорстокіша м’ясорубка з початку цієї війни, – вважає Черник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Прогнозуючи подальшу ситуацію під Бахмутом, він наголосив, що вона поки що навряд чи зміниться, бо у РФ доволі великі людські ресурси, яких вона не шкодує, тому вважає, що буде важко, але ми витримаємо.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-05 13:34:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин