Україна і світ

Чоловіки, що не оновили дані, не зможуть отримати і обміняти посвідчення водія за кордоном

Фото: Pexels

Українці віком від 18 до 60 років, які знаходяться за кордоном та не оновили свої військово-облікові дані, не зможуть отримати посвідчення водія, а також свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Про це йдеться у постанові Кабміну від 13 серпня 2024 р. № 918.

Водійське посвідчення: правила оформлення за кордоном

Як зазначається, такі обмеження діятимуть у період воєнного стану та впродовж трьох місяців із дня його припинення чи скасування.

Зараз дивляться

– Положення абзацу другого цієї постанови (про отримання водійського посвідчення за кордоном, – Ред.) щодо видачі оформлених результатів надання адміністративних послуг не поширюються на громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, стосовно яких у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відсутня інформація про виключення з військового обліку або про уточнення (оновлення) персональних даних, – йдеться у постанові.

Зокрема, таким особам не будуть надаватися наступні адміністративні послуги:

  • приймання документів для отримання адміністративних послуг з обміну посвідчення водія, у тому числі виданого вперше, або отримання його після втрати чи викрадення;
  • приймання документів щодо державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також чоловікам міжнародні поштові відділення не пересилатимуть посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 18:02:06