Україна і світ

Членство України в ЄС в інтересах усіх і позбавить українців багатьох проблем – Тімоті Снайдер

Американський історик, професор Єльського університету Тімоті Снайдер вважає, що для України найважливішою організацією є Європейський Союз.

Про це він сказав в інтерв’ю Українській правді.

За його словами, українці мали рацію, коли ризикували заради Європейського Союзу в 2013 та 2014 роках.

– Саме його (Європейського Союзу – Ред.) структура дозволяє постімперській державі виживати та процвітати. Майже всі держави-члени ЄС є постімперськими державами, незалежно від того, були вони центром імперії чи периферією імперії. ЄС створює рамки, в яких ці постімперські держави можуть процвітати – люди можуть вільно пересуватися, вільно торгувати, вести широкі розмови про історію, про цінності, – наголосив Снайдер.

Він впевнений, що Україна має стати членом ЄС, адже це в інтересах усіх. На його думку, членство України в Євросоюзі зробить нашу країну кращою і позбавить багатьох проблем.

– З іншого боку, якщо Росія виграє цю війну – це пряма загроза для ЄС, тому що вона повертає імперіалізм у центр європейської політики. ЄС є альтернативою імперіалізму, поки що єдиною, яка справді успішна. І тому це в інтересах ЄС, щоб Україна виграла цю війну, так само як Україні потрібно приєднатися до ЄС, – заявив Тімоті Снайдер.

За його словами, війна Росії в Україні базується на брехні. Але американський історик впевнений, що саме Україна переможе.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він підтримує думку, що українці воюють за інші народи, за Європу, зокрема. Ця війна є переломним моментом не лише для України чи Росії, чи Європи, це переломний момент для ідеї демократії загалом.

– Бо якщо Росія виграє, то в ім’я чого вона виграє? Російська війна повністю заснована на брехні. Російські принципи у цій війні – антипринципи. Війна базується на постійній серії брехні. Якщо вони виграють, це означає, що брехня стає ще більш природною, – наголосив Снайдер.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-15 15:07:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин