Україна і світ

Членство України в НАТО сприятиме стримуванню агресора від війни в майбутньому — Ольга Стефанішина

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина провела зустріч з групою послів-постійних представників держав-членів при НАТО, які прибули з візитом в Україну.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

Сторони обговорили першочергові потреби України та заявку країни на членство в НАТО. Окрему увагу учасники зустрічі приділили плануванню допомоги Україні, зокрема через Комплексний пакет допомоги Україні, а також його фінансуванню через Трастовий фонд НАТО.

«Вдячні союзникам за непохитну підтримку України. З початку війни велику увагу приділяли двосторонній військовій та невійськовій співпраці. Сьогодні час говорити про більш системне планування на довгострокову перспективу і яку роль НАТО може зіграти у координації таких зусиль. Важливо розуміти, яким чином ми можемо використати Комплексний пакет допомоги Україні», — сказала Ольга Стефанішина.

Урядовиця підкреслила, що сім політичних критеріїв від Єврокомісії, які Україна має виконати для початку переговорів про членство в ЄС, зокрема щодо верховенства права, також відповідають тим реформам, які вимагає і НАТО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Політика стратегічної невизначеності щодо росії себе вичерпала. Важливо, аби Альянс продовжував підтримувати політику відкритих дверей», — сказала Віце-прем’єр-міністр та зазначила, що членство України в НАТО сприятиме стримуванню агресора від війни в майбутньому.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-04 09:43:52