Львівський портал

«Чистка» в Міноборони: порушень виявлено на 10 мільярдів, – Умєров

У Міністерстві оборони України на повну запрацювали внутрішні інспекційні структури, які вже виявили корупційних порушень, скоєних раніше, на понад 10 млрд грн. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

«На повну зміг запрацювати внутрішній аудит Міноборони та оновлена Генеральна інспекція Міністерства оборони. Вони вже виявили багато порушень: за останні 4 місяці- на понад 10 мільярдів (порушення, які були вчинені раніше). Жорстко реагуємо на всі випадки. Тісно співпрацюємо з правоохоронцями та спеціальними службами», – відзначив міністр.

За словами Умєрова, саме завдяки співпраці з Міноборони Служба безпеки України у грудні торік ліквідувала корупційну схему на придбанні боєприпасів для ЗСУ майже на 1,5 млрд грн.

Водночас глава Міноборони зауважив, що наразі про вищезгаданий випадок може говорити публічно. Втім він анонсував «ще новини» попереду.

«Новини про затримання та кримінальні справи, які ви бачите останнім часом, – це зміни. Зміни, які буде помітно все частіше. Один з пріоритетів команди Міністерства оборони – вичищення системи від недоброчесних учасників всередині установи і зовні. Активно працюємо над цим в тісній співпраці з правоохоронними органами викорінюємо прояви корупції. Система чинить опір, однак ми його здолаємо», – наголосив Рустем Умєров.

Керівник українського Міноборони додав, що для комплексного вирішення корупційних проблем у відомстві вводять нову систему закупівель на стандартами НАТО.

Нагадаємо, 8 січня правоохоронці заявили про оголошення підозри колишнім топпосадовцям Міноборони у розтраті ще майже 1 млрд грн на закупівлях бронежилетів для ЗСУ.

У справі фігурують ексзаступник міністра оборони України, ексочільник департаменту держзакупівель Міноборони та колишній керівник Центрального управління матеріального забезпечення ЗСУ. Оборудку вони здійснили у 2022 році, коли главою Міноборони ще був Олексій Резніков.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-09 10:27:22

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин