Чим корисний хумус, чому його рекомендують при схудненні – сімейний лікар
Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV пояснила, чому хумус має стати однією з головних страв для тих, хто стежить за своєю фігурою і дотримується здорового харчування.
– Хумус – справді ідеальна закуска для тих, хто прагне здорового повноцінного харчування і стежить за фігурою, – каже Людмила Сердюк.
Лікарка нагадала, що хумус – це пюре з відвареного нуту, до якого додано оливкову олію, сік лимона, трохи часнику та паприки.
Зараз дивляться
Насамперед, за словами медика, хумус цінний високим вмістом клітковини і білка, якого в закусці приблизно стільки ж, скільки й у м’ясі курки.
Жир у хумусі присутній завдяки оливковій олії, яка, на відміну від соняшникової, більш корисна і не сприяє набору зайвих кілограмів.
Що ж стосується вуглеводів, то в хумусі вони складні, тобто такі, що повільно розщеплюються, зберігаючи тим самим відчуття ситості на довгий час. Цей фактор – запорука того, що людину не тягнутиме щось перекусити між основними прийомами їжі.
Вживати хумус лікар рекомендує у вигляді намазки на цільнозерновий хліб зі шматочком пісного м’яса, заправки для салатів, або просто вмочати в нього свіжі овочі.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-11 15:39:36