Україна і світ

Чи можна заморозити диню: правила зберігання та поради


З наближенням холодів багато хто замислюється над тим, як зберегти смак літа на зиму. Особливо дині та кавуни. Тому сьогодні поговоримо про те, чи можна заморозити диню та, обравши цей спосіб заготівлі, як це правильно робити.

Чи можна заморозити диню на зиму

Заморожування дині для багатьох господинь звичайний та легкий спосіб заготівлі. Заморожена диня чудово підходить для приготування смузі, коктейлів, десертів, або навіть просто як освіжаюча закуска, особливо до сирної тарілки та витонченої м’ясної нарізки.

Диня багата на вітаміни та мінерали, які допомагають зміцнити імунітет. Заморожування зберігає більшість цих корисних речовин.

Зараз дивляться

Якщо говорити про недоліки, то основний – це зміна її текстури. Після розморожування диня часто стає занадто м’якою, а інколи навіть водянистою, що не всім до смаку.

У підсумку, вирішувати вам: заморожувати диню чи ні. Якщо вам важливі свіжі смаки та текстура, зверніть також увагу на простий рецепт заготівлі дині за посиланням нижче.

Як правильно заморозити диню

Якщо ви вирішили заморозити диню, треба дотримуватися таких простих правил:

  • Спочатку диню потрібно вимити, очистити від шкірки та насіння. Потім нарізати її кубиками чи зробити кульки за допомогою спеціальної ложки.
  • Розкладіть підготовлені шматочки дині на піддон так, щоб вони не торкалися один одного. Піддон бажано попередньо застелити харчовою плівкою.
  • Відразу помістіть піддон у морозилку на 3 години, щоб диня швидко заморозилася.
  • Заморожені ласощі перекладіть в пакети або контейнери для зберігання і помістіть в морозильнику на зберігання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як заморозити диню на зиму ми вже знаємо. Переходьте за посиланням нижче, щоб дізнатися як заготовити таким способом кавун.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 16:21:13