Україна і світ

Чи можливий наступ росіян на Харків – відповідь командувача Нацгвардії

Армія РФ може спробувати піти наступом на Харків, проте їй не вдастся змінити ситуацію, адже для того, щоб захопити місто – Росії потрібно воювати роками.

Про це заявив командувач Національної гвардії України Олександр Півненко в інтерв’ю Ліга.net.

У нього запитали щодо планів Росії наступати на Харків. У відповідь Півненко сказав, що ворог може це зробити, але він здатен діяти лише класично: два-три напрямки відволікаючі й один – основний.

Зараз дивляться

За словами командувача Нацгвардії, для Харкова ця історія буде тяжка тим, що постійно триватимуть спроби знищити об’єкти критичної та цивільної інфраструктури.

— Щоб захопити Харків, їм треба воювати роки. Згадайте, скільки тримались Бахмут та Авдіївка. Росіянам легше поміняти керівництво РФ і відмовитись від своїх планів, аніж взяти місто, поклавши ще тисячі своїх солдатів, – вважає Півненко.

Останнім часом росіяни повернулися до активних обстрілів Харкова. У місті вже знищена майже вся енергетична інфраструктура.

23 квітня у Харкові пролунала серія вибухів під час повітряної тривоги. Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов підтвердив, що вибухи пов’язані із атакою Росії по місту.

Напередодні, 22 квітня, армія РФ вдарила по харківській телевежі. Після удару пошкоджено технічні приміщення. Фахівці аналізують масштаби пошкодження телевізійного обладнання та встановлюють тип ракети.

Джерело: ЛІГА.net

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-23 15:44:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин