Україна і світ

Чи легалізують одностатеві шлюби: Зеленський відповів на петицію

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів в України.

Він зазначив, що за Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка і додав, що в умовах воєнного або надзвичайного стану Конституція не може бути змінена.

Президент додав, що уряд напрацьовував рішення для легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства. Відповідно до статті 116 Конституції України Кабмін вживає заходів щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина.

– Враховуючи зазначене, я звернувся до прем’єр-міністра України з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання і проінформувати про відповідні результати, – каже Зеленський.

Очільник держави стверджує, що кожен громадянин є невіддільною частиною громадянського суспільства, на нього поширюються усі права і свободи, закріплені в Конституції України.

Усі люди є вільними і рівними у своїй гідності та правах. Також він послався на Сімейний кодекс, який визначає, що сім’я є первинним та основним осередком суспільства.

Сім’ю складають люди, які разом проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки.

КиївПрайд прокоментував відповідь президента на петицію.

– Як ми і очікували, легалізація саме одностатевих шлюбів є неможливою в умовах воєнного стану, бо вона потребує змін у Конституції України. Однак, інститут реєстрованих цивільних партнерств РЦП є найкращою альтернативою у поточній ситуації, – кажуть в організації.

Вони додали, що уряд, на чолі з президентом, дали позитивний сигнал про те, що їх впровадження про одностатеві шлюби – тепер лише питання часу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що на сайті представництва президента петиція вже набрала понад 28,5 тис. голосів, хоча для відповіді президента достатньо 25 тис.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-03 00:13:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин