Україна і світ

Чернігівців поінформували про початок кампанії «Гвардія наступу»

У Центрі надання адміністративних послуг Чернігова відбувся брифінг за участю голови Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса та керівного складу місцевих частин силових структур. Учасники заходу поінформували представників ЗМІ про початок національної кампанії «Гвардія наступу», метою якої є створення нових підрозділів, зокрема Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби, задля підсилення наступальних дій та звільнення окупованих територій.

  • На Чернігівщині ця кампанія реалізуватиметься через мережу з п’яти Центів надання адміністративних послуг, – зазначив В’ячеслав Чаус. – До бригад планується відібрати вмотивованих людей, справжніх патріотів, щоб якомога швидше звільнити Україну від ворогів. Це можливо лише за умов проведення наступальних дій наших військ. Особливістю цієї кампанії є те, що комплектування буде здійснюватися на добровільній основі.

Новостворені частини будуть формуватися із залученням військовослужбовців чи поліцейських, які вже мають бойовий досвід з 2014 року. Кожен воїн пройде кваліфіковану підготовку за майбутньою спеціальністю у найкращих інструкторів. Всього буде сформовано 8 бригад, 6 з яких будуть підпорядковані Національній гвардії України.

У ЦНАПі обласного центру вже облаштували робочі місця для фахівців з «рекрутингу». Тут кожен охочий може записатися і стати на захист України через представників Національної гвардії, Нацполіції та Державної прикордонної служби. Тут запропонують заповнити відповідну заяву, далі пройти психологічне тестування, військово-лікарську комісію й обрати бригаду, в якій є бажання служити.

  • Я займаюся відбором кандидатів для формуванням прикордонного підрозділу нового зразка, – розповіла сержант-менеджер відділу комплектування прикордонного загону Тетяна. – Маємо за мету знайти спеціалістів із досвідом бойових дій, адже майбутня частина виконуватиме завдання із застосуванням протитанкового і артилерійського озброєння, матиме у своєму складі групи аеророзвідки та переносні зенітно-ракетні комплекси.

На Чернігівщині обрати бригаду за своїми цінностями та мотивацією  можна тут:

– ЦНАП м. Чернігів, просп. Левка Лук’яненка, 20-А

– ЦНАП м. Ніжин,  вул. Покровська, 8/66

– ЦНАП м. Новгород-Сіверський, вул. Князя Ігоря, 32-а

– ЦНАП м. Корюківка, вул. Вокзальна, 9

– ЦНАП м. Прилуки, вул. Івана Скоропадського, 102 А

Повний перелік ЦНАПів доступний за посиланням

Фото та відео авторів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-03 22:51:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин