Україна і світ

Через невиплати гравцям: російського букмекера 1xBet визнали банкрутом у Гаазі

Верховний суд Нідерландів визнав банкрутом відомого російського букмекера 1xBet через невиплати виграшів гравцям.

Про це з посиланням на рішення суду повідомило видання Curaçao Chronicle.

До суду на 1xBet подав Фонд захисту інтересів жертв онлайн-ігор, який заявив, що російський букмекер не виплатив щонайменше 18 гравцям їхні виграші на суму близько €1 млн. Також свої претензії на понад €1 млн висунули податкові органи.

Зараз дивляться

Ще у 2021 році перша інстанція Нідерландів заочно визнала 1xBet банкрутом, проте росіяни подали апеляцію на це рішення. Справа дійшла до Верховного суду Нідерландів у Гаазі, який підтвердив рішення першої інстанції про банкрутство онлайн-компанії.

– Більшість азартних гравців були обдурені, граючи онлайн на сайті 1XCorp. Їм не платили. Для оголошення банкрутства необхідно, щоб боржник 1xCorp не виплачував свої борги. І для оголошення його банкрутом, на думку Верховного суду, достатньо, що він не оплатив вимогу, яка підлягає оплаті, — пояснює Curaçao Chronicle.

Інше західне кіберспортивне видання Esports.gg додає, що букмекерська контора 1xBet вже давно заслужила погану славу в Європі через невиплату виграшів, погане обслуговування, повільне виведення коштів та звинувачення в шахрайстві.

На ігрових форумах користувачі регулярно повідомляють, що 1xBet не виплачує їм виграші.

“Я зв’язався з їхньою службою підтримки та надав витяг з рахунку, але вони припинили відповідати, тільки-но я надіслав витяг. Жодної відповіді з їхнього боку”. Інший користувач докладно розповідає, що 1xBet — це велика афера, благаючи інших: Хлопці, не потрапляйте в цю пастку! — наводить приклади відгуків гравців про російського букмекера видання Esports.gg.

Визнання 1xBet банкрутом Верховним судом Нідерландів — країни, в якій російський букмекер отримав свою гральну ліцензію Кюрасао, ймовірно, призведе до втрати 1xBet цієї ліцензії.

Цікаво, що Curaçao Chronicle вказує, що ліцензія Curacao, якою володіє 1xBet, є незаконною та нерегульованою.

Як відомо, російський букмекер 1xBet навесні 2022 року, у розпал повномасштабної війни РФ проти України, отримав дві ліцензії на роботу в Україні, які згодом у вересні того ж року були анульовані під тиском ЗМІ та громадськості.

Українські ЗМІ у своїх розслідуваннях наголошували, що російський букмекер намагався вийти на український ринок з метою збирання персональних даних громадян України на користь російських спецслужб, під прикриттям яких букмекер продовжує працювати у РФ.

Зважаючи на те, що в інших країнах букмекер не виплачує виграші та обманює гравців, отримуючи лише негативні відгуки, що не схоже на гарну бізнес-стратегію, ця версія здається правдоподібною.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як раніше повідомляли українські ЗМІ, Президент України Володимир Зеленський має найближчим часом підписати указ про накладення санкцій на 1xBet, його засновників — громадян РФ Сергія Каршкова, Романа Семіохіна та Дмитра Казоріна, а також на українську доньку російської букмекерської контори — ТОВ Твоя беттінгова компанія.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-30 13:00:08

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин