Україна і світ

Чатботу єВорог виповнилося два роки: про що найчастіше повідомляли українці

Про це заявив 13 березня віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

«єВорог — це про сміливість українців. Є кілька історій, про які можу розповісти. Наприклад, в одному місті майже з кожної квартири двох вулиць українці відправляли в чатбот дані про пересування колони ворожої техніки з ракетами — і Сили оборони за вашими заявками її знищили», — написав Михайло Федоров.

В іншому регіоні люди з 9 населених пунктів фіксували рух великої колони російської техніки протягом усього її шляху в 100 км. У чатбот надійшло 19 повідомлень з фото та відео цієї колони. І ця інформація також стала корисною для Сил оборони.

Михайло Федоров зауважив, що за важливістю інформація від українців з окупованих територій прирівнюється до супутникових знімків і даних розвідки. Кожну заявку обробляють кілька ліній підтримки.

На першій спеціалісти верифікують інформацію, візуально перевіряють на логіку: чи точно це танк, а не нога або стіна.

На другій — аналізують заявку за стандартами Міноборони. Далі вирішують, чи відправляти її Силам оборони. Ця інформація дає змогу військовим оперативно вирішувати, куди бити.

«Війна триває, і потреба в інформації залишається. Живете на окупованих територіях або маєте там родичів? Повідомляйте в єВорог (https://t.me/evorog_bot) про російську техніку, особовий склад та колаборантів», — написав Михайлов Федоров.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше АрміяInform повідомляла про заяву Михайла Федорова стосовного початку виробництва наземних безпілотників в Україні.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-03-13 13:43:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин