Україна і світ

Це не діалог, а ультиматум: Зеленський про мирні переговори з Росією

Президент Володимир Зеленський не вірить у результативність мирних переговорів із російським президентом Володимиром Путіним.

Про це він заявив під час онлайн пресконференції з представниками африканських ЗМІ.

– Вони не пропонують нам діалог. Вони пропонують нам здатися, – сказав український лідер.

Він додав, що за три роки свого президентства жоден лідер країн ЄС не зможе заперечувати, що президент України просив прямих переговорів з російським лідером Володимиром Путіним, щоб не допустити повномасштабної війни з десятками тисяч убитих та мільйонами біженців.

Володимир Зеленський наголосив, що особисто дзвонив президенту РФ “багато разів”, однак у Росії “завжди знаходили причини, щоб не давати можливість діалогу”.

– Коли вони зайшли окупувати нас тут, що я маю робити? Подзвонити ще раз? Це не діалог і не примирення. Це ультиматум. Він звучить так: “Якщо ви не зробите так, як ми хочемо, ми вас вбиватимемо”. Вони нам зав’язують руки, відрізають язик, а потім кажуть, що готові до діалогу, – сказав український лідер.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Напередодні президент Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні заявив, що з Кремля почали надходити повідомлення про бажання розпочати переговори з Україною. За словами президента, якби Росія справді цього хотіла, то не концентрувала б свої війська у південних українських областях.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-04 22:24:40

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин