Україна і світ

Це було жахливо: хворий на віспу мавп американець назвав найболючіший симптом


Бортпровідник зі США, у якого 2022 року проявилася віспа мавп (mpox), розповів, що вночі в нього виник один симптом, через який він не міг спати, і який був гіршим за самі висипання.

Три тижні на карантині

Джошу поставили діагноз mpox у Флориді після того, як він виявив кілька шишок на грудях. Після здачі аналізів крові та сечі в лікарні його відправили назад у готель, щоб він відпочив.

Пізніше йому повідомили, що в нього mpox, і йому необхідно провести три тижні на карантині у своєму готельному номері.

Зараз дивляться

Коли Джоша запитали про будь-який дискомфорт, він розповів, що одним із найскладніших моментів були спроби спати вночі через регулярні головні болі, спричинені кількома гулями всередині вух і на шкірі голови.

Найсильніший біль

– Найсильніший біль у мене був у перші три дні. Він був інтенсивним на обличчі, але найбільше – у вухах і потилиці, – розповів чоловік.

За його словами, вночі йому не давали заснути сильні головні болі та біль у вусі. Решта шишок просто боліли, як запалені прищі.

Він також згадав, що шишки сильно сверблять, проте він утримався від розчісування, оскільки знав, що це погіршить ситуацію.

А нещодавно Джош зізнався, що в нього все ще залишилися шрами від пережитого випробування, зокрема на обличчі. Він зазначив, що шрами на тілі набагато гірші й нагадують білі крапки.

Симптоми віспи мавп

У Національній службі здоров’я Великої Британії (NHS) нагадали, що симптоми mpox зазвичай проявляються за п’ять-двадцять один день після зараження і можуть охоплювати високу температуру, головний біль, м’язові болі, тремтіння, виснаження і біль у суглобах.

Висип зазвичай з’являється через один-п’ять днів після перших симптомів, починаючись на обличчі, а потім поширюючись на інші місця.

Передача інфекції відбувається під час тісного контакту з пухирями інфікованої людини, включно зі статевим контактом, поцілунками або триманням за руки, а також під час дотику до таких предметів, як одяг, постільна білизна або рушники, якими користувався хворий, або через кашель і чхання інфікованої людини.

Було зазначено, що значна частина зареєстрованих випадків припадає на геїв та бісексуалів, а також інших чоловіків, які мають секс із чоловіками. Тому, якщо ви належите до цих груп, бути пильним щодо симптомів надзвичайно важливо, попередили в NHS.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ВООЗ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 10:19:58