Україна і світ

Були судоми та посмикування тілом: історія 19-річної британки із FND


19-річна дівчина із Великої Британії страждає рідкісною неврологічною недугою. Її мозок не може правильно надсилати сигнали тілу.

Функціональний неврологічний розлад: симптоми

Коли Емі-Луїзі було 17-років у неї з’явилося відчуття посмикування тіла та судоми. Вона вважала, що таким чином проявлялась важка форми застуди.

Однак виявилося, що це були перші ознаки рідкісного неврологічного захворювання, через яке дівчина втратила здатність ходити і говорити.

Зараз дивляться

Емі-Луїза двічі зверталася до лікаря загальної практики. Після другого візиту її негайно госпіталізували та почали проводити обстеження.

Медики діагностували у пацієнтки функціональний неврологічний розлад (FND) та гіперкінетичний руховий розлад.

Як живе людина із FND

Внаслідок цих захворюваність мозок втрачає здатність правильно надсилати і приймати сигнали. Це призводить до аномальних мимовільних рухів.

Зараз Емі-Луїзі 19 років, вона вже два роки страждає на ці розлади. Дівчина змушена користуватися кріслом колісним, бо не може пересуватися самостійно на значні відстані, а її мова стає невиразною.

Її мати, Джулі Бомонт ділиться, що відчуває себе безпомічною, адже не може полегшити страждання доньки. Щоденні судоми стали частиною їхнього життя. Сім’ї залишається лише адаптуватися до нових реалій.

Емі-Луїза сподівається, що її історія приверне увагу до функціонального неврологічного розладу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Щорічно недуга вражає близько 50 тис. британців. Однак його складно виявити на традиційних скануваннях, тому багато лікарів не можуть своєчасно діагностувати хворобу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 15:13:33