Львівський портал

Буданов вважає, що Україна зможе перейти в контрнаступ у 2025 році. Але є умова

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що якщо Україна матиме достатню підтримку партнерів та продовжить тримати оборону у 2024 році, то зможе перейти в контрнаступ у 2025-му. Про це він сказав в інтерв’ю The Wall Street Journal.

За його словами, пріоритетною метою російських військ у 2024 році залишається повна окупація Донецької та Луганської областей залишається, але досягти її вони навряд чи зможуть.

«У них не вистачить сил», – підкреслив Кирило Буданов.

Коментуючи подальше виснаження Росії та підготовку до контрудару по ослабленій Росії у 2025 році очільник ГУР акцентував на важливості подальшої підтримки держав-партнерів.

«Чи будуть вони [партнери] готові забезпечити нас озброєнням та боєприпасами на весь рік, поки ми готуємося, чи ні? Це цікаве питання», – заявив Кирило Буданов.

Водночас він розповів, що після виходу українських сил з Авдіївки ситуація на фронті залишається складною, однак у ворога також є проблеми. Так, росіяни витрачають більше боєприпасів, ніж можуть виготовити, а більшість поставлених їм торік танків є старі.

Кирило Буданов додав, що російська професійна армія була значною мірою знищена в перший рік вторгнення, тож тепер ворог кидає в бій непідготовлених призовників.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-02-22 13:49:31

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин