Україна і світ

Більшість мобілізованих РФ не може забезпечити навіть їжею – Арестович

Росія офіційно призвала близько 300 тис. солдатів, з яких кинула на фронт орієнтовно 100 тис. осіб. Решту 200 тис. російських військових не можуть забезпечити формою, озброєнням і навіть їжею, щоб вони могли виконувати елементарні бойові завдання.

Про це заявив радник Офісу президента Олексій Арестович у коментарі Фейгін Live.

– Внаслідок мобілізації вони знову повернули плато, наростили, зуміли підвестися, і воно зараз теж поволі хилиться. Цілком можливо, що знову буде мобілізація через якийсь час, але щоразу це буде гірше, гірше і так далі… Вони 300 тисяч призвали, 100 тисяч кинули на театр. Одне питання: а де решта 200 тисяч? Все дуже просто.

У них навіть форми немає, не те щоб озброєння та військової техніки, ходити нема в чому. Вони нібито призвані, сидять у навчальних таборах, десь там прохолоджуються по казармах, по спортзалах, використані бути не можуть, тому що на них не вистачає форми, спорядження, молодших командирів і взагалі жратви не вистачає, медичного забезпечення для того, щоб зробити їх хоча б схожими на підрозділи.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Арестовича, тим 200 тис. російським мобілізованим не вистачає банально їжі, не говорячи вже про спорядження чи форму.

– Їм їжі не вистачає. Про яке спорядження, форму, молодших командирів ми говоримо, якщо їм не вистачає їжі? Тому питання постановки бою, а тим більше стан, коли вони можуть виконувати бойові завдання, – це дуже віддалена та похмура для них перспектива, – переконаний Арестович.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-02 03:36:00

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин