Україна і світ

Білий дім планує посилити обмеження на експорт мікросхем до Китаю – Bloomberg

Уряд США поінформував американські компанії, що вже наступного місяця планує оголосити про нові обмеження на експорт обладнання для виробництва напівпровідників до Китаю, які спрямовані на запобігання розвитку в країні передової індустрії мікросхем.

Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Нові правила можуть подвоїти кількість машин, які потребують спеціальних ліцензій для експорту, що створить нові перешкоди для таких виробників обладнання, як американська корпорація Applied Materials.

Зараз дивляться

Вони вимагатимуть експортних ліцензій на певні машини та заборонятимуть громадянам США працювати в Китаї та інших країнах, які можуть становити загрозу національній безпеці. Є також положення, що обмежують підтримку або продаж технологій для певних типів продукції.

Водночас США планує координувати дії з урядами Нідерландів і Японії –

двома іншими ключовими країнами для виробництва обладнання для виготовлення мікросхем.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У США є три основні виробники обладнання для виробництва мікросхем: Applied Materials, KLA Corp. і Lam Research Corp. Разом з японською Tokyo Electron Ltd. та нідерландською ASML Holding NV вони домінують у галузі. Без доступу до їхньої найкращої продукції неможливо побудувати заводи, здатні виробляти найсучасніші мікросхеми.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-11 16:38:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин