Україна і світ

Без балансу в дальності озброєння з РФ війна може тривати роками – Залужний

Без досягнення балансу в дальності озброєння між Збройними силами України та військами РФ війна в нашій країні може тривати роками.

Про це сказано в спільній статті головнокомандувача Збройних Сил України, генерала Валерія Залужного та першого заступника голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, генерала Михайла Забродського. Вона вийшла на сайті агентства Укрінформ.

Генерали пояснюють, що головною особливістю війни є навіть не суттєва відмінність в чисельності військ та озброєння на користь росіян, а диспропорція в спроможностях армій України та РФ. Йдеться, зокрема, про різницю в граничній дальності озброєння.

Якщо для путінських військ вона становить до 2 000 км (враховуючи дальність польоту крилатих ракет повітряного базування), то для ЗСУ – до 100 км.

– Таким чином, з початку широкомасштабної агресії засоби ураження ЗСУ мають досяжність майже в 20 разів меншу, ніж противник… Це означає, що ЗС України, в кращому випадку, можуть завдавати удари застарілими засобами ураження лише на глибину оперативного тилу противника. В той час як противник здатний безкарно завдавати точкових ударів по цілях на всю глибину території країни… Доки таке положення буде зберігатися, ця війна може тривати роками, – наголошується в статті.

За словами генералів, допомога Заходу може допомогти подолати цей дисбаланс. Йдеться не лише про постачання для ЗСУ систем озброєння та боєприпасів високої дальності дії (наприклад, ракет ATACMS для РСЗВ HIMARS), а й про комплексне переоснащення артилерії, ракетних військ, тактичної авіації та Військово-морських сил ЗСУ.

– Комплексне оснащення і переоснащення ЗСУ системами озброєння відповідної дальності дії повинні стати тим самим омріяним гейм-чейнджером. Тільки за умови вирівнювання балансу по досяжності засобів ураження… можна говорити про перелом в ході війни, – зазначається в статті.

Залужний та Забродський переконані, що сам факт наявності в українській армії потужної зброї дальньої дії змусить РФ задуматися про перебіг та результат війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У цій же статті йдеться про те, що повномасштабна війна в Україні продовжиться і в 2023 році. Не виключені спроби РФ здійснити повторний наступ на Київ з території Білорусі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-07 21:44:36

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин