Україна і світ

Бахмут стане останньою межею для Вагнера, де вони могли щось показати – Череватий

Неспроможність ворога досягти стратегічного успіху на Бахмутському напрямку, призводить до того, що між ПВК Вагнера і діючою армією виникають конфлікти.

Про це в ефірі Єдиних новин повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

– Якраз його (ворога, – Ред.) неспроможність досягти стратегічного успіху, прорвати нашу систему оборони, нанести непоправну шкоду нашій обороні ламає і їх моральний дух, плюс ми бачимо, що між ними ідуть тертя, ідуть чвари, між ПВК Вагнера і діючою армією. І це теж чіткий маркер того, що ми все робили правильно, поступово вибиваючи потенціал. Це буде останній рубіж для так званої ПВК Вагнера, де вона могла щось показати, – зазначив він.

Крім того, він зазначив, “поки є можливість дошкуляти ворогу, вибивати його особовий склад, вибивати його бойовий дух, бойові можливості, Україна буде це робити”.

Зараз дивляться

– Я думаю, що завдяки його (Бахмуту, – Ред.) символізму до нього буде прикута дуже багато увагу. І насправді з оперативної точки зору він не представляє аж такої цінності. Просто це наша земля, ми боронимо кожен її метр і поки є можливість дошкуляти ворогу, вибивати його особовий склад, вибивати його бойовий дух, бойові можливості, ми це робимо. Якщо є потреба відступити, як ми це робили, наприклад, у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Соледарі, ми це робили, завдавши ворогу просто неймовірних втрат, – зазначив Череватий.

Він нагадав, що після Лисичанська та Сєвєродонецька ЗСУ звільнили всю Харківську область, без 1,5%, і деокупували Лиман.

– Тому важливіше, як ми використовуємо загалом ситуацію, а загалом ситуація полягає у тому, що вони більше 7 місяців не можуть взяти населений пункт і наші війська роблять героїчну річ – вибивають потенціал ворога, щоб полегшити роботу своїм побратимам… щоб назавжди викинути ворога з нашої землі, – каже він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

При цьому ворог кинув найкращі підрозділи в бій на цьому напрямку та концентрує максимально артилерійський вогонь.

– Зокрема, за цю добу біля 130 ударів було різними системами артилерійського, і ствольними, і РСЗВ по нашим позиціям на Бахмутському напрямку. Бахмут вже став символічним з багатьох точок зору і для нас це абсолютний символ нашої боротьби, стійкості, героїзму. Для росіян – це якраз злам їх міфу про другу армію світу і про ПВК, – говорить речник.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-06 21:19:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин