Україна і світ

Байден їде на Близький схід шукати зброю для України – NYT

Президент США Джо Байден 13-16 липня вирушить у поїздку на Близький Схід. Однією із його цілей, за даними The New York Times, є пошук зброї радянського виробництва для України.

За даними видання, США не хочуть тиснути на президента Володимира Зеленського і вимагати від нього піти на мирну угоду з Росією за всяку ціну.

Однак з’являються побоювання з приводу того, скільки ще Захід зможе надавати такий високий рівень матеріальної підтримки України в цій війні.

– За деякими оцінками, схваленого Конгресом пакету військової допомоги має вистачити до другого кварталу наступного року. Але питання у тому, як довго може тривати поточне постачання зброї та боєприпасів без погіршення військової готовності США, – йдеться у публікації.

Тому офіційні особи США закликають треті країни передати Україні залишки зброї радянського виробництва, з якими знайомі наші Збройні Сили.

Для цього Байден має зустрітися наступного тижня з лідерами арабських держав, які колись були клієнтами СРСР.

Раніше представник Білого дому Джон Кірбі сказав про те, що Україна все ще потребує додаткової зброї радянського виробництва.

А міністр Британії Бен Воллес до цього зазначав, що шукає радянську зброю по всьому світу, щоб викупити її та передати Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, запаси такої військової техніки та обладнання є у 23 країн світу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-10 20:11:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин