Україна і світ

Авдіївка у “червоній зоні”, в’їзд до міста заборонили – ситуація на 27 березня 2023

Ситуація довкола міста Авдіївка (Донецька область) напружена, воно перебуває в “червоній зоні”. Тому журналістам та волонтерам заборонено заїжджати до населеного пункту.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

– Авдіївка знаходиться у “червоній зоні”. Тому відвідування, заїзд у місто представників преси, навіть акредитованих, заборонено. Це стосується і волонтерів. У зв’язку із загостренням ситуації в місті та навколо міста, – наголосив він.

Барабаш згадав про наказ, у якому “прописана пряма заборона” на відвідування Авдіївки. За його словами, інформацію про ситуацію в місті тепер висвітлюватимуть військові пресслужби.

Зараз дивляться

Варто зазначити, що умови роботи представників ЗМІ в прифронтових районах та зонах ведення бойових дій прописані в наказі головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного № 73. Цим документом встановлено три зони для перебування і роботи журналістів: червону, жовту та зелену.

У “червоній зоні” робота акредитованих представників ЗМІ заборонена, у “жовтій” – дозволяється лише в супроводі пресофіцера, у “зеленій” – дозволяється без супроводу офіцера зі зв’язків з громадськістю або пресофіцера.

Останнім часом у районі Авдіївки активізувалися бойові дії, війська РФ завдають потужних ударів по місту. Зокрема, 26 березня окупанти завдали ракетного авіаудару по двох багатоповерхівках Авдіївки.

Станом на 23 березня в місті залишалися менше 2 тис. жителів. Це люди, які навідріз відмовляються залишати населений пункт.

Напередодні Віталій Барабаш попередив, що зі зруйнованої росіянами Авдіївки незабаром евакуюють працівників комунальних служб, які забезпечували життєдіяльність міста. Крім того, в Авдіївці відключать мобільний зв’язок, щоб не шкодити роботі українських військових.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Telegram-канал Віталія Барабаша, ОК Південь

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-27 16:46:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин