Україна і світ

Атака на аеродром Мариновка і удар по порту Кавказ: новини 22 серпня

Фото: Факти ICTV

Українські воїни провели успішні наступальні дії у Харківській області. Триває операція ЗСУ на Курському напрямку.

У ніч на 22 серпня був атакований аеродром Мариновка у Волгоградській області Росії. Водночас завдано удару в російському порту Кавказ, де загорівся пором Конро Трейдер.

На Кінбурнській косі Військово-морські сили ЗСУ знищили склад боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів російських окупантів.

Зараз дивляться

Що відбулося в Україні та світі за добу 22 серпня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Наступальні дії у Харківській області

Військовослужбовці 3 окремої штурмової бригади провели успішні наступальні дії у Харківській області.

Заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін зазначив, що є хороші новини на Харківському напрямку, проте всі подробиці будуть пізніше.

Операція у Курській області

Триває операція Збройних сил України у Курській області на території Росії.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук розповів, що льотчики тактичної авіації разом з побратимами інших родів та видів військ Сил оборони успішно розносять логістичні сполучення в Курській області.

Він оприлюднив відео, на якому показав результат бойової роботи авіації керованими авіабомбами по двох мостових переправах у 20-их числах серпня 2024 року.

Міністр оборони Рустем Умєров розповів, що мета операції на Курському напрямку – це очищення прикордоння від воєнних загроз з боку Росії, унеможливлення ворожих обстрілів міст і сіл України.

Фото: Deep State

Атака на аеродром Мариновка

У ніч на 22 серпня відбувала атака дронами на аеродром Мариновка у Волгоградській області Росії.

Як повідомляють джерела, Служба безпеки України спільно з Силами спеціальних операцій уразили склади з керованими авіабомбами та паливом.

Очевидці підтвердили, що вибухи лунали з інтервалом у кілька хвилин через детонування складів з боєприпасами.

Місцева влада закликала жителів знайти необхідні документи та бути готовими до можливої евакуації. Водночас в аеропорту Волгограда обмежили польоти літаків.

Джерела стверджують, що після нічної атаки на аеродром Мариновка склади з керованими авіабомбами, боєкомплектом та пально-мастильними матеріалами вибухали до ранку.

Російські війська активно використовують аеродром Мариновка у Волгоградській області, щоб завдавати ударів на лінії фронту в Україні.

Фото: Google Maps

Удар по порту Кавказ

У Росії підтвердили удар по порту Кавказ у Краснодарському краї 22 серпня.

Як повідомив оперативний штаб Кубані, атакований пором затонув в порту Кавказ через отримані пошкодження.

Пожежі на поромі в порту Кавказ було надано третій ранг складності, зазначали в оперштабі Кубані.

Фото: Google Maps

Знищення складу боєприпасів на Кінбурнській косі

Українські військові знищили ворожий склад боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів на Кінбурнській косі в Чорному морі.

Відповідне відео опублікували Військово-морські сили ЗСУ, зазначивши, що це була робота підрозділу ВМС ЗС України.

Ситуація на кордоні з Білоруссю

Ситуація на державному кордоні України та Білорусі залишається незмінною. Прикордонники не фіксують підвищеної присутності військової техніки, особового складу чи провокацій, заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

За його словами, Державна прикордонна служба уважно стежить за цим напрямком, фіксує та помічає будь-які можливі загрози.

Речник ДПСУ стверджує, що Україна змушена вважати напрямок з Білоруссю ризикованим, поки держава перебуває під впливом Кремля, тому силовики надалі приділятимуть пильну увагу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас Сили оборони України готові реагувати, якщо ситуація зміниться. На лінії кордону Україна проводить роботи, щоб дати відсіч за потреби, наголосив Андрій Демченко.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-22 20:03:05