Україна і світ

Американо-британські протезисти діляться досвідом з українськими фахівцями

АрміяInform уже повідомляла, що завдяки проєкту підтримки протезування в Україні Protez Hub у Львові заплановано проведення  всеукраїнської програми інтенсивного підвищення кваліфікації фахівців з протезування та супутньої реабілітації. І ось, американо-британська команда топфахівців з протезування кінцівок та реабілітації прибула до міста Лева: Джонатан Батздорф, Лора Берджес, Кейт Шерман та Едді Леопольдо Фуентес.

— Тиждень для провідних закордонних фахівців з протезування та реабілітації при ампутації нижніх кінцівок розпочався з обміну досвідом з українськими колегами, — зазначила в розмові президент  Protez Hub Антоніна Кумка. — Участь у всеукраїнській програмі беруть 10 вітчизняних протезистів та 20 фізичних терапевтів з різних регіонів країни, які передусім працюють з ветеранами російсько-української війни, що втратили нижні кінцівки.

 Протезисти опановуватимуть ефективну технологію протезування при складних ампутаціях на рівні стегна. Фізичні терапевти навчатимуться роботи з обладнанням для ранньої вертикалізації, а також принципів протезної реабілітації та навчання ходьби ветеранів війни, які втратили нижні кінцівки.

foto2

— Жоден протезист не може повернути людині, яка втратила кінцівку, те життя, яке у неї було до травми, — говорить Джонатан Батздорф. —  Які б технології ми не використовували. Але протезисту повинно бути не байдуже. Коли людина відчуває, що фахівцю не байдуже — це значна частина успіху. Мені не байдуже. Нам не байдуже.

За словами Антоніни Кумки, Джонатан  Батздорф — американський сертифікований протезист-ортезист, який з 2014-го року активно допомагає розвивати галузь протезування кінцівок в Україні. І цього разу  Джонатан скористався можливістю, й знову прилетів до нас, аби ділитися досвідом з колегами та протезувати.

Батздорф є президентом організації Prosthetika та колишнім президентом Всесвітнього об’єднання протезистів-ортезистів у США. Він — один з директорів Всесвітнього об’єднання протезистів-ортезистів та очолює експертний комітет Protez Hub, і є його технічним директором. 

Крім того, Джонатан постійно організовує та бере участь у гуманітарних та освітніх місіях з протезування-ортезування в Гані, Литві, Гаїті, Танзанії, Колумбії та Мексиці. 

foto3

— Джон є надзвичайно доброю людиною та великим другом України, — зауважила Антоніна Кумка. — Я впевнена, що його досвід буде надзвичайно корисним для українських фахівців. 

Не менш досвідченим є й Едді Леопольдо Фуентес — протезист-ортезист з величезним стажем, член Всесвітньої спілки протезистів-ортезистів. 

foto4

— Едді живе та працює у Гватемалі, але тривалий час працював протезистом-ортезистом у закладах охорони здоров`я та протезних клініках США, — повідомила Кумка. — Цікавим є відкритий лист Фуентеса, опублікований у 2012 в одному з журналів на тему міжнародних гуманітарних місій, де він роз`яснює, чому такі місії необхідно планувати якісно та не на шкоду місцевим фахівцям. 

Едді прибув в Україну, щоб допомогти попри те, що дорога в один бік забирає майже три доби. Адже його знання та досвід є надзвичайно цінними для українських колег. Втім, сьогодні й вітчизняним спеціалістам буде що продемонструвати закордонним колегам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото надано Protez Hub

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-06-06 15:33:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин