Львівський портал

Айтівець з Дніпра наводив на місто російські ракети і дрони

Правоохоронці затримали ще одного інформатора росіян, який наводив російські ракети та дрони на Дніпро. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Зловмисник намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони.

Також фігурант фіксував основні маршрути руху підрозділів ЗСУ. Отримані відомості він дистанційно передавав одному з відомих блогерів путінської партії «єдина росія», який проживає в рф.

92d2fb91abcf608f00d5d6f2c571aeb2

Після отримання розвідінформації прокремлівський пропагандист викладав її у підконтрольних російській спецслужбі пабліках. У подальшому ворог використовував ці дані для підготовки ракетно-дронових ударів по Дніпру.

Українські спецслужби задокументували особу інформатора. Ним виявився місцевий айтівець, який ідеологічно підтримує рашизм.

Влітку 2023 року він почав публікувати в забороненій соцмережі «Вконтакте» дописи на підтримку кремлівського режиму.

Таким чином він привернув на себе увагу рашистського блогера, який запропонував айтішнику співпрацю на користь рф.

Для збору розвідданих фігурант їздив по місту в «маршрутках», з яких приховано фотографував місця ймовірного перебування або проїзду українських військ.

Під час обшуків у затриманого вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами злочинних дій. Також зафіксовано перекази коштів на його криптовалютний гаманець, які надходили з рф.

Наразі слідчі овідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-18 12:06:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин