Україна і світ

Або хижак, або здобич: командир ДШВ про взяття в полон військових РФ на Курщині

Фото: Getty Images

Ситуація у Курській області складна, але контрольована, українські сили переважають та давлять противника, завдають йому значних втрат.

Про це в ефірі Єдиних новин заявив полковник, командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Павло Розлач.

Він зауважив, що завдяки ефекту неочікуваності, оскільки розвідка РФ не виявила великі скупчення підрозділів ЗСУ напередодні прориву кордону, нашим військовим вдалося взяти у полон великі групи противника.

Зараз дивляться

– Далі противник здавався в полон меншими групами. Це відбувалось завдяки тому, що ми більш навчені. Підрозділи десантно-штурмових військ, там були строковики, прикордонники, морська піхота була. І рівень підготовки їх різний – прикордонників та строковиків нижчий, а деякі давали серйозний опір. Це 810-та морської піхоти, треба віддати належне, – сказав Розлач.

За його словами, бойових дух наших захисників у Курській області підтримується за рахунок бойових успіхів.

– Я розповідаю своїм солдатам, офіцерам – або ти хижак, або ти здобич. Галицькі леви – це альфа хижаки, – зауважив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Друзі ДШВ – всеукраїнська платформа для підтримки Десантно-штурмових військ. Стати другом українських десантників просто: підписуйся на щомісячний донат на потреби ДШВ на сайті druzi.mil.gov.ua та отримуй відзнаку. Приєднуйтесь до потужної зіркової спільноти, яка регулярно підтримує підрозділи ДШВ!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-26 21:04:07