Україна і світ

Мешканець Херсона, який пильнував зайняті окупантами будівлі, 15 років проведе за ґратами

Викрито ще одного ворожого поплічника, яким виявився мешканець звільненого від окупантів Херсона.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

19-річний колаборант під час захоплення міста підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. За це йому запропонували «посаду» у створеному агресором «управлении мвд по городу Херсону». Там він добровільно погодився увійти до складу «отдельного батальона патрульно-постовой службы» рф. Після призначення отримав від ворога зброю та форму російського зразка.

Серед основних його завдань було здійснення охорони захоплених адмінбудівель, в яких рашисти облаштували місцеві окупаційні органи.

Також затриманий брав участь у каральних рейдах проти учасників руху опору. Під час таких «нальотів» здійснював незаконні затримання українських патріотів та доправляв їх до російських катівень.

Після звільнення Херсона зловмисник хотів «загубитися» у місті і таким чином уникнути правосуддя.

Утім, спецслужбам вдалося затримати його. У колаборанта виявили «посвідчення» фейкового органу та інші докази злочинної діяльності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру у добровільному зайнятті громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території. Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув’язнення.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-04 12:50:42