Україна і світ

Росія намагається замінити артилерію танками – це може призвести до їхньої небоєздатності

Командування російської армії вирішило перевести танкову складову у роль артилерії. Таким чином, російські танки виконують невластиву їм роль, імітуючи артилерійські дивізіони.

Раніше російські окупанти через брак артилерії та БК до неї почали частіше застосовувати ударні вертольоти Ка-52. Методом кабрування вони намагалися імітувати та компенсувати ефект від артилерії.

Як пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, така задумка абсолютно себе не виправдала і в РФ від неї вирішили відмовитися.

Однак проблематики диспропорції артилерії не було вирішено і тоді придумали ідею з танками.

— У цій концепції є кілька і більше недоліків. Наприклад, дальність ураження у танка нижче, ніж у артилерії, отже, він у небезпечної зоні контрбатарейної боротьби. Точність при імітації артилерії так само знижується, – пише Коваленко.

За його словами, головним у цьому є те, що танкові стволи мають менший ресурс, ніж артилерійські та їхнє зношення відбувається значно швидше.

— Тому ми можемо прогнозувати повальні розриви стовбурів у танків російських окупаційних військ найближчим часом і, відповідно, їхню небоєздатність.

Він прогнозує, що це пришвидшить виведення із зони бойових дій танкової складової армії РФ, що у свою чергу “істотно підріже цю дефіцитну компоненту” в окупантів.

Росія намагається замінити артилерію танками – це може призвести до їхньої небоєздатності / 3 фотографии

Британська розвідка вважає ключовим фактором, який обмежує наступальні операції військ РФ в Україні, нестачу боєприпасів. У розвідці наголошують, що Росія навряд чи збільшила свої запаси артилерійських боєприпасів настільки, щоб її війська могли здійснювати широкомасштабні наступальні операції.

Також припускають, що РФ обмежила свої далекобійні ракетні удари по інфраструктурі України приблизно до одного разу на тиждень. Причиною є обмежені запаси крилатих ракет в агресора.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Олександр Коваленко

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-24 14:47:51