Україна і світ

Війська РФ не здатні наступати, попри наявність живої сили: в розвідці Британії назвали причину

Ключовим фактором, який обмежує наступальні операції військ РФ в Україні, є нестача боєприпасів.

Про це поінформували в Міністерстві оборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

У відомстві зауважили, що Росія з жовтня перекинула в нашу країну десятки тисяч резервістів, яких набрали під час мобілізації.

– Попри скорочення безпосередньої нестачі особового складу, брак боєприпасів, швидше за все, залишається ключовим фактором стримування російських наступальних операцій, – йдеться в повідомленні.

У розвідці наголошують, що Росія навряд чи збільшила свої запаси артилерійських боєприпасів настільки, щоб її війська могли здійснювати широкомасштабні наступальні операції.

У розвідці Британії також припускають, що РФ обмежила свої далекобійні ракетні удари по інфраструктурі України приблизно до одного разу на тиждень. Причиною є обмежені запаси крилатих ракет в агресора.

– Вразливість нинішнього оперативного плану РФ полягає в тому, що навіть звичайне здійснення оборонних операцій уздовж протяжної лінії фронту вимагає значних щоденних витрат снарядів і ракет, – зазначається в повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Згідно з інформацією, яку днями оприлюднили американські ЗМІ, українські військові за два дні війни витрачає таку кількість снарядів, яку в США виготовляють за місяць. У Сполучених Штатах наразі можуть виготовляти близько 14 тис. 155-мм снарядів до гаубиць на місяць.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-24 12:31:26