Суспільне мовлення

На українсько-польському кордоні утворилися черги в обох напрямках

У пунктах пропуску на українсько-польському кордоні перед святами зростають черги з легкових автомобілів, пасажирських автобусів та вантажівок в обох напрямках. За останні дві доби інтенсивність руху зросла ще на 10%. Про це повідомили у пресслужбі Західного регіонального управління ДПСУ.

З наближенням різдвяно-новорічних свят на українсько-польському кордоні фіксують збільшення пасажиропотоку.

Станом на ранок, 23 грудня, в усіх пунктах пропуску на виїзд до Польщі очікують від 100 до 230 легкових автомобілів. У ПП “Краківець”, “Шегині” та “Устилуг” у черзі на в’їзд в Україну — від 60 до 80 легковиків.

Також є черги з пасажирських автобусів у напрямку Польщі. Найбільші затримки у русі є в пунктах пропуску “Шегині”, “Краківець” та “Ягодин”. Прикордонники кажуть, частково це пов’язано з виїздом шкільних груп за кордон під час канікул.

Крім того, по кількасот вантажівок очікують своєї черги в обох напрямках у пунктах пропуску “Рава-Руська”, “Краківець”, “Шегині” та “Ягодин”. Через складні погодні умови на вузьких відрізках дороги, де стоять ваговози, можливий ускладнений проїзд та рух транспорту зустрічними смугами.

Станом на 11:00 пункти пропуску на кордоні з Польщею працюють у звичному режимі.

“Прикордонники докладають зусиль задля якомога швидшого оформлення пасажирів та транспортних засобів, особливо з урахуванням низьких температур. Інспектори прикордонного контролю, з перевірки документів та огляду транспортних засобів, працюють на усіх наявних робочих місцях”, — йдеться у повідомленні.

Працівники ДПСУ попереджають, через відключення світла електронні системи контрольних служб у пунктах пропуску можуть працювати нестабільно. Цю інформацію просять врахувати, плануючи подорожі.

Читайте також

У пункті пропуску “Краківець” утворились кілометрові черги з вантажівок: у чому причина

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині зміни у розкладі деяких приміських поїздів: що відомо


Джерело: Суспільне мовлення України