Суспільне мовлення

У львівській дитячій лікарні оголосили збір на наркозно-дихальні станції

У львівській дитячій лікарні святого Миколая оголосили збір на додаткові наркозно-дихальні станції. Ці апарати необхідні при кожній операції, адже через війну в медзакладі значно побільшало маленьких пацієнтів.

До львівської лікарні привозять хворих та поранених дітей з прифронтових регіонів.

“До нас евакуюють дуже багато дітей в критичному стані, надзвичайно важкому стані. При чому, дуже багато діток вимагають довготривалих оперативних втручань. Всі оці складні оперативні втручання, вони вимагають хорошого анестезіологічного забезпечення. І власне з цим нам будуть допомагати наркозні станції”, — каже медична директорка лікарні Зоряна Іванюк.

У львівській дитячій лікарні оголосили збір на наркозно-дихальні станції. Суспільне Львів

Зараз у лікарні є вісім операційних, але не у всіх можуть працювати одномоментно.

“Зараз в нас функціонує вісім операційних, в яких маємо персонал, щоби працювати одномоментно. Але через брак того чи іншого обладнання ми змушені робити це почергово. Це, відповідно, подовжує і робочий день для персоналу, і час очікування для пацієнтів”, — пояснює Зоряна Іванюк.

Тож лікарня оголосила збір на придбання ще двох наркозно-дихальних апаратів. Вартість кожного – від двох мільйонів гривень. Охочих допомогти закликають пожертвувати будь-яку суму.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Центр “Незламні” отримав сучасний реабілітаційний комплекс та реанімаційне обладнання


Джерело: Суспільне мовлення України