Суспільне мовлення

Центр “Незламні” отримав сучасний реабілітаційний комплекс та реанімаційне обладнання

Німеччина передала центру “Незламні” сучасний реабілітаційний комплекс та реанімаційне обладнання вартістю 1 мільйон євро. Це сучасна роботизована система для відновлення ходіння “Walkbot”, екзоскелет та сенсорний пристрій для лікування рук і нейрокогнітивного тренування. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Обладнання вже встановили. Українські фахівці протягом кількох тижнів проходитимуть стажування за кордоном, аби навчитися працювати із новим обладнанням. Одразу після їх повернення, роботизовані системи почнуть застосовувати для реабілітації пацієнтів центру “Незламні”.

“Від лютого у Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова ми пролікували понад 7 тисяч поранених українців. Це дорослі та діти, цивільні і військові. Ми щодня працюємо над тим, щоб найкраще турбуватися про наших пацієнтів, шукаємо для цього ресурси. Відтак допомога Німеччини дуже цінна для нас”, — каже генеральний директор Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук.

Перше ТМО Льова

У центрі “Незламні” також лікуються переселенці. Менше ніж за рік, там отримали медичну допомогу близько 80 тисяч українців.

Медичне обладнання на загальну суму понад 1 мільйон євро закупили та передали лікарні у межах проєкту допомоги Уряду Німеччини “Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VIIІ”, який реалізується Німецьким банком розвитку KfW, Мінреінтеграції і Українським фондом соціальних інвестицій.

Серед обладнання також: наркозна станція, система моніторингу, газоаналізатор, апарати ШВЛ експертного класу та відеоларингоскопи.

Читайте також

Львівська лікарня отримала високотехнологічний рентген-апарат

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові за допомогою робота Da Vinci прооперували 8-річну дівчинку з вадою нирок


Джерело: Суспільне мовлення України