Україна і світ

росія збільшить чисельність військ до 1,5 млн і хоче «воювати до перемоги»

Міністр оборони росії сергій шойгу заявив, що потрібно збільшити російську армію до 1,5 млн військовослужбовців. Крім того, рашисти планують підвищити граничний вік призову та збільшити кількість контрактників в рф.

Про це він повідомив сьогодні під час виступу на колегії міноборони росії.

За його словами, чисельність збройних сил рф необхідно довести до 1,5 млн військовослужбовців. Він підкреслив, що «695 тисяч з цих півтора мільйона мають становити контрактники».

шойгу відмітив, що в росії планують поетапно збільшити вік призову громадян на строкову службу з 18 до 21 року, а граничний – підвищити до 30 років.

Під час свого виступу на засіданні він також повідомив, що “всі завдання на 2022 рік збройними силами РФ виконані”, а “бойові можливості зросли більш ніж на 13%”.

За його словами, проведена мобілізація була потрібна для продовження наступу в Україні. “Часткова мобілізація проведена для стабілізації обстановки, захисту нових територій та проведення подальших наступальних дій”, – сказав міністр оборони країни-агресора.

Він додав, що “спецоперація” буде продовжена у 2023 році “до повного виконання завдань”.

Також у рф хочуть створити угруповання військ біля кордонів з Фінляндією та Швецією.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«З огляду на прагнення НАТО наростити військовий потенціал поблизу російських кордонів, а також розширити Північноатлантичний альянс за рахунок Фінляндії та Швеції, потрібне вжиття заходів у відповідь щодо створення відповідного угруповання військ на північному заході Росії», – заявив шойгу.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-21 21:24:39