Україна і світ

Ядерна ескалація Ірану є загрозою миру та безпеці — заява урядів Франції, ФРН та Великої Британії

Розповсюдження зброї Іраном становить реальну та значну загрозу для усього міжнародного співтовариства.

Про це йдеться у спільній заяві, з якою після засідання Ради Безпеки ООН щодо Ірану виступили уряди Франції, Німеччини та Великої Британії.

У заяві країни рішуче засуджують дестабілізуючу діяльність Ірану в регіоні та закликають припинити будь-яку діяльність із балістичними ракетами та розповсюдження зброї, що суперечить резолюціям ООН.

Окремо в заяві згадується про те, що із серпня Іран передав сотні БПЛА росії, яка використовувала їх для вбивства мирних жителів в Україні та цілей по українській інфраструктурі.

«Ми рішуче засуджуємо такі передачі, які порушують резолюцію Ради Безпеки ООН №2231. Невибіркові напади на цивільне населення та інфраструктуру є військовими злочинами. Ми рішуче застерігаємо Іран від будь-яких подальших поставок зброї до росії, зокрема будь-яких балістичних ракет малої дальності, які означатимуть серйозну ескалацію», — йдеться у заяві.

Країни закликають Генерального секретаря ООН досліджувати та повідомляти про будь-які докази передачі предметів, матеріалів, обладнання, товарів і технологій або пов’язаних послуг, які не відповідають Резолюції Ради безпеки ООН №2231.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Ми, як і раніше, рішуче налаштовані на те, що Іран ніколи не повинен розробляти ядерну зброю, повинен утримуватися від підтримки агресивної війни росії проти України та повинен припинити розповсюдження звичайних озброєнь державним і недержавним організаціям на Близькому Сході. Така діяльність разом із жорстоким придушенням Іраном мирних протестів призведе лише до подальшої ізоляції Ірану від міжнародної спільноти», — резюмується у заяві.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-20 17:46:06