Україна і світ

Скільки часу є в України між масовими ракетними обстрілами РФ: відповідь експерта

Військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко оцінив, скільки часу витрачає РФ на підготовку чергового масованого обстрілу України.

Можливості обстрілів зменшились 

Після того, як по російським аеродромам почали наноситись удари, РФ довелось у терміновому порядку передислоковувати свою авіацію.

Коваленко підкреслив, що це значно спрощує роботу української ППО, адже чим далі знаходиться авіація РФ, тим більше часу їй знадобиться на те, щоб завдати удару по Україні. 

Крім того, росіяни використовували конкретні майданчики фактично з початку повномасштабного вторгнення. Там вже налагоджені усі процеси – логістика, відправлення боєкомплекту. 

– Зараз це все зруйновано, вони повинні фактично побудувати нову систему обстрілів території України. Це дуже незручно, тож я не виключаю, що вони будуть проводити обстріли через більші часові терміни, – пояснив експерт.

На частоту обстрілів впливає багато факторів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після кожного прольоту російські літаки проходять обслуговування, а іноді – ще й ремонтні роботи. Якщо це будуть більші відстані польоту для обстрілів, це буде більше навантаження на такий літак, що вплине на частоту та терміни ударів по Україні.

– В середньому масований обстріл України займає в них до двох тижнів. Це не тільки підготовка майданчиків, але й накопичення боєкомплекту. Для масованого обстрілу їм потрібно не менше 50 ракет – 60, 70. Накопичення цього боєкомплекту це теж процес. Не тільки виробництво, але й зняття з консервації. Є ремонтні роботи, обслуговування, – розповів Олександр Коваленко.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-09 17:45:26