Україна і світ

Можуть зірвати масовані удари по Україні: ISW про вибухи на авіабазах РФ

Вибухи на двох стратегічних аеродромах у РФ, що сталися 5 грудня, можуть зірвати кампанію Кремля щодо завдання масованих ракетних ударів по об’єктах інфраструктури та енергомереж України.

Про це йдеться у матеріалі аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

На думку американських експертів, українські сили, ймовірно, атакували дві російські стратегічні авіабази Енгельс-2 і Дягілево 5 грудня, завдавши аеродромам незначних пошкоджень і “продемонструвавши здатність України наносити удари по тилах РФ і, можливо, зірвати кампанію ударів по українській інфраструктурі”.

– Українські сили, ймовірно, прагнули зірвати удари РФ по критично важливій інфраструктурі України та продемонструвати здатність України завдавати ударів по російських стратегічних об’єктах, – йдеться у матеріалі.

При цьому радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк зазначив, що Кремль мав знати, що “якщо щось буде запущено в повітряний простір інших країн, рано чи пізно невідомі літаючі об’єкти повернуться до точки вильоту”. Проте українська влада офіційно поки що не взяла на себе відповідальність за удари.

Також в ISW зазначають, що російські “воєнкори” розкритикували російські офіційні особи за те, що вони не передбачали і не запобігли удари безпілотників по авіабазах. Деякі з них наголошували на тому, що російські військові не захищали авіабази належним чином.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що аерокосмічна компанія Maxar оприлюднила супутникові знімки авіабази РФ в Енгельсі до атаки неідентифікованим безпілотником.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-06 13:32:20