Україна і світ

РФ змінила тактику на Сході України – командувач Сирський

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що Росія змінила тактику на Сході України – число авіаційних та ракетних ударів на Донбасі збільшилось.

Про це Сирський розповів під час телемарафону.

– На східному фронті ситуація дуже напружена. Противник щодня атакує наші підрозділи. Тактика, як ми спостерігаємо, змінилася з призначенням Суровикіна (нового російського командувача на війні проти України. – Ред.). Відбулось збільшення і авіаційних, і ракетних ударів, ворог перейшов до тактики дій штурмових загонів, – заявив він.

Олександр Сирський додав, що в військовому плані Бахмут не має особливого стратегічного значення, однак він має психологічну вагу.

– Після низки втрат – Херсон та частина області, Київщина, Харківська область – для росіян Бахмут є символічним. Тому вони намагаються будь-яким способом взяти це місто, прорвати оборону і таким чином мотивувати особовий склад. Мету прорвати Бахмутський напрям ворог поставив ще декілька місяців тому – за весь цей час, попри всі зусилля, він пройшов максимум на 5 км, – резюмував командувач.

Раніше повідомлялось, що за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили російські атаки на Донбасі, в тому числі – в районі Бахмуту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Сухопутні війська ЗСУ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-05 17:50:44