Україна і світ

Мобілізовані та вагнерівці не мають навичок воювати взимку — Сергій Череватий

Чи дозволять нарощувати темпи контрнаступу Збройним Силам України на Сході країни холодна погода і замерзла земля запитали у речника східного угруповання ЗСУ Сергія Череватого ведучі інформаційного телемарафону «Єдині новини».

Сергій Череватий наголосив, що промерзлий ґрунт дає можливість важкій колісній та гусеничній техніці просуватися під час наступальних або контрнаступальних дій.

— Це надасть перевагу тим, хто краще підготується. Ми робимо все, щоб бути готовими до зимового періоду ведення військових дій, готуємо нашу техніку — переводимо на зимову експлуатацію, забезпечуємо підрозділи спеціальним одягом та амуніцією й тими засобами, що дають можливість зігрітися й відпочити, — зазначив речник східного угруповання ЗСУ.

Також зима вимагає певних заходів із організації маскування.

— Усе це враховується при плануванні наших операцій і як доводили попередні операції: Київська, Харківська, Лиманська, ми намагалися завжди бути на крок попереду ворога і за рахунок цього перемагати, навіть не маючи значної переваги в особовому складі чи техніці, — запевнив Череватий.

Оцінюючи готовність російських військ до зими він розповів про такі їхні наочні проблеми: «Особовий склад, що приходить по мобілізації або до ЧВК Вагнера з місць покарань — вони не є підготовленими до ведення бойових дій, в тому числі у зимовий час, котрий вимагає певних додаткових знань і навичок».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сергій Череватий наголосив, що замість техніки, знищеної українськими військовослужбовцями, агресор робить виїмку техніки зі складів тривалого зберігання: «Ця техніка не завжди підготовлена до експлуатації, особливо в зимовий час, і це погіршує їхню логістику і уповільнює підготовку до бойових дій».

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-04 15:17:39