Україна і світ

Лукашенко заявляє про загрозу з боку НАТО, щоб запобігти втягненню у війну проти України – ISW

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко робить гучні заяви про начебто загрозу з боку НАТО, щоб запобігти втягненню у повномасштабну війну проти України.

Так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). За даними експертів, Лукашенко заявляє про начебто наміри НАТО напасти на Білорусь.

– Лукашенко звинуватив Україну і НАТО у зростанні кількості провокацій поблизу білорусько-українського кордону і заявив, що Україна намагається втягнути сили НАТО у війну. Він заявив, що білоруській владі вдалося утримати потенційного супротивника від застосування військової сили проти Білорусі, і що НАТО нарощує сили та посилює бойову підготовку в сусідніх країнах, – йдеться у повідомленні.

Проте глава Міністерства оборони Білорусі Віктор Хренін стверджує, що його країна не готується до прямої війни, проте має наміри захищати свою територію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними Інституту вивчення війни, найімовірніше, Лукашенко і Хренін зосередили інформаційну кампанію на вигаданій агресії НАТО та провокаційній діяльності вздовж кордону Білорусі, щоб створити підстави для інформаційного протистояння російському тиску, спрямованому на вступ у війну проти України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-02 11:47:10