Україна і світ

Урівняли з рештою киян: у 750 столичних будинках уперше почнуть вимикати світло

ДТЕК Київські електромережі зарахував до списку на відключення 750 столичних будинків, де раніше не вимикали світло.

Ці будинки раніше оминали відключення електроенергії через те, що заживлені за тими ж лініями, що й об’єкти критичної інфраструктури.

Під час екстрених чи стабілізаційних відключень великі насосні, котельні станції, лікарні тощо не відключаються від електропостачання.

Тож разом із ними раніше під відключення не потрапляли й 1 497 житлових будинків, що підключені до тих же електроліній, що й об’єкти критичної інфраструктури.

Однак тепер 750 таких будинків відключатимуться на рівних умовах з іншими споживачами.

Щоб забезпечити справедливі умови електропостачання та відключення всіх клієнтів, у ДТЕК проробили значну технічну роботу.

Компанія створила для цих житлових будинків альтернативну схему постачання світла, оптимізувавши, де це було можливо, модель живлення критичної інфраструктури.

– Завдяки цьому, з одного боку, ми зменшимо тривалість відключень для всіх киян.

З іншого боку, забезпечимо більш справедливий підхід до електропостачання всіх киян в умовах стабілізаційних чи екстрених обмежень, що викликало негативну реакцію киян,– пояснили в ДТЕК Київські електромережі.

Ще для 747 будинків компанія не може змінити поточну схему електропостачання, що обумовлено технічними характеристиками мережі.

Тому вони лишаються підключеними до тих самих ліній, що й критична інфраструктура.

Нині в компанії продовжують роботу з міською владою, ЖБК, УК та ОСББ міста для застосування стабілізаційних чи екстрених відключень до цих будинків.

А також наголошують, що списки критичної інфраструктури, що не потрапляє до відключень, формує не оператор системи розподілу, а військово-цивільна адміністрація.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Рішення про те, які об’єкти туди зараховувати, також ухвалює спеціальна комісія при військово-цивільній адміністрації.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-01 16:01:09