Україна і світ

У «Пунктах незламності» з’являться Starlink 

Термінали супутникового зв’язку Starlink мають незабаром з’явитися в “Пунктах незламності”.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів, що наразі вже відкрито 20 точок публічного зв’язку у Херсоні. Ще 40 планують відкрити у найближчі тиждень-два.

«Далі в області будуть створені такі точки з Wi-Fi. Ну і окремо Офіс президента працює разом з ДСНС над “Пунктами незламності” у всій країні. І там також згодом будуть Starlink. Тому йтиметься про тисячі публічних точок із Wi-Fi у всій країні», — заявив Федоров.

Міністр також зазначив, що планується купити ще декілька тисяч терміналів супутникового зв’язку.

«Наразі ми говоримо про можливість купити нову велику партію із тисяч Starlink для України. Я дуже швидко отримую зворотний зв’язок. Бачу, що вони хочуть нам допомогти і допомагають», — заявив він.

Федоров розповів, що за сприяння його команди в Україну було завезено сумарно понад 22 тисячі Starlink.

«У нас пряма комунікація з компанією SpaceX і пряма комунікація з Ілоном Маском. Попри публічні дискусії щодо фінансування, Маск і публічно, і в нашій комунікації запевнив, що в будь-якій ситуації Starlink працюватиме навіть попри фінансові питання», — наголосив Федоров.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Окрім того, за його словами, деякі проблеми з роботою Starlink, які раніше спостерігалися на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій, вже усунуто.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-30 01:16:04