Україна і світ

Дефіцит потужності 30%: в Україні введені обмеження споживання у всіх областях

Станом на 11:00 дефіцит потужності наразі складає 30%, а виробники електроенергії забезпечують 70% споживання електроенергії в Україні.

– Зростання дефіциту потужності викликане аварійним відключенням блоків на декількох електростанціях, які відбулися у понеділок зранку, а також подальшим зростанням споживанням через погіршення погодних умов. Наголошуємо, що загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок семи хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі країни, – повідомили в Укренерго.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також наголошується, що Укренерго доводить до операторів систем розподілу (обленерго) ліміти споживання по кожній області, перевищувати які не можна. Графіки ж відключень складає та безпосередньо застосовує Обленерго. При цьому обмеження мають застосовуватися рівномірно між споживачами.

– Нагадуємо, що ощадливе використання електроенергії дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, які ускладнюються з кожною наступною ракетною атакою, – зазначають в Укренерго.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-29 13:23:18