Україна і світ

Зеленський: Ми очікуємо рішучої реакції світу на терор Росії

Президент Володимир Зеленський під час виступу на засіданні Радбезу ООН наголосив, що Україна чекає на рішучу реакцію світу на російські ракетні атаки сьогодні, 23 листопада.

За його словами, Росія чинить терор проти українського народу, саме тому треба забезпечити безпеку України, Європи та всіх народів, які страждають від цієї неспровокованої війни РФ.

Президент наголосив, що після виходу російських військ із Херсона, армія окупантів почала ракетами методично обстрілювати цивільну інфраструктуру України.

Зеленський згадав немовля, яке сьогодні вночі загинуло від удару російської ракети по місту Вільнянськ на Запоріжжі.

– Ми очікуємо рішучої реакції світу на терор Росії. Необхідна реакція усіх тих, хто підтримує Статут ООН. Необхідно забезпечити безпеку України, Європи та всіх народів, які страждають від наслідків цієї агресії. Ми звільнили Херсон і після того, як Росія його полишила, вона почала методично руйнувати міста. Щодня ми бачимо наслідки. Сьогодні вночі ми побачили ракетний обстріл у районі Запоріжжя. На цей раз постраждала лікарня, пологове відділення, загинула дитина. Дитині було усього два дні, коли його вбила російська ракета. Багато людей загинуло, багато – отримали поранення, житловий будинок постраждав від удару, – розповів президент України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, лише за сьогодні прилетіло понад 70 ракет.

– Ось російська формула терору, — підсумував глава держави.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-24 01:52:28