Україна і світ

США продовжать забезпечувати Україну необхідним, включаючи ППО – Білий дім про обстріли

У Сполучених Штатах відреагували на масований російський ракетний обстріл України у вівторок, 15 листопада.

Про це йдеться у заяві радника Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван.

Він заявив, що Вашингтон рішуче засуджує нові ракетні атаки РФ по Україні.

— Ми не залишаємо без уваги, що, коли світові лідери зустрічаються в саміті G20 на Балі, щоб обговорити питання, що мають велике значення для життя і засобів для існування людей у всьому світі, Росія знову загрожує цим життям і руйнує критично важливу інфраструктуру України, — сказав Салліван.

У своїй заяві Салліван сказав, що нові російські удари лише “посилять стурбованість G20 щодо дестабілізуючого впливу путінської війни”.

— Наші думки з хоробрим українським народом, який продовжує демонструвати стійкість і мужність у захисті свого суверенітету та демократії.

У заяві наголошується, що США, союзники та партнери продовжуватимуть забезпечувати Україну всім необхідним для самооборони, включаючи системи ППО.

— Ми будемо з Україною стільки, скільки потрібно, – йдеться у заяві.

15 листопада Росія завдала масованого ракетного удару по Україні. За словами речника Повітряних сил України, по нашій країні російські терористи випустили близько 100 ракет.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Масованим ракетним обстрілом поцілили в об’єкти критичної інфраструктури – частково знеструмлені Львів, Рівне, Житомир, Хмельницький, Одеса, Харків та інші міста.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-15 20:45:38