Україна і світ

США скликають Рамштайн-7 для військової допомоги Україні

Наступного тижня Сполучені Штати проведуть сьоме засідання Контактної групи з оборони України (UDCG) у так званому форматі Рамштайн.

Про це поінформувала на брифінгу заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

Засідання організовує міністр оборони США Ллойд Остін. За словами Сінгх, цього разу воно відбудеться в онлайн форматі в наступну середу, тобто 16 листопада.

– Наступного тижня секретар проведе сьоме засідання Контактної групи з оборони України. Ця зустріч відбудеться віртуально тут, у Пентагоні, і дозволить секретарю та міністрам оборони близько 50 країн обговорити зусилля щодо забезпечення України засобами захисту її суверенітету від подальшої російської агресії, – наголосила Сінгх.

Вона уточнила, що США регулярно контактують з Україною з приводу потреб на полі бою. Враховуючи ситуацію на фронті, Вашингтон надає ту чи іншу зброю.

Процес озброєння української армії та підтримки України відбувається у співпраці з партнерами та союзниками США.

І наступного тижня, у середу, міністр скликає віртуальну Контактну групу з оборони України.., що є ще однією можливістю для майже 50 країн зібратися разом і обговорити те, що вони можуть зробити, щоб підтягнути ресурси, можливості та системи для України, оскільки боротьба триває, – додала Сабріна Сінгх.

Як відомо, вперше така зустріч відбулася 26 квітня на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині. Тоді було створено Контактну групу з оборони України (UDCG), яка діє на регулярній основі. Друга зустріч була організована 23 травня, третя – 15 червня, четверта – 20 липня, п’ята – 8 вересня, а шоста – 12 жовтня.

Під час Рамштайну-5 було закріплено курс на довгострокову підтримку України. Також йшлося про навчання українських військових, надання нашій країні ППО та активізацію роботи оборонної індустрії, тобто про поповнення власних резервів країн-союзників для системної підтримки України.

Ключовим питанням Рамштайну-6 стало надання систем протиповітряної оборони на тлі активізації ракетних ударів РФ по критичній інфраструктурі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Міністерство оборони США

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-11 13:38:50