Україна і світ

«Зима сповільнить бойові дії на Херсонщині. Але ми використаємо цей час із максимальною користю для ЗСУ» — Олексій Резніков

Reuters/Murad Sezer

Про це Міністр оборони України заявив у четвер, 10 листопада, інформагентству Reuters. Олексій Резніков зазначив, що росії знадобиться ще не менше ніж тиждень, щоби вивести свої війська з Херсона на лівий берег Дніпра, й що зима сповільнить бойові дії, даючи обом сторонам, що воюють, шанс перегрупуватися.

«Олексій Резніков сказав, що росія має 40 тисяч військових у Херсонській області й, попри оголошення про відступ, у неї все ще є сили і в місті, й навколо міста, та на правому березі величезного Дніпра.

— Не так просто вивести ці війська з Херсона за день-два. Як мінімум (це займе. — Ред.) один тиждень, — сказав Олексій Резніков, зазначивши, що важко передбачити дії росії, і що Київ зосереджений на власному плані деокупації Херсонщини», — зазначає видання.

росія оголосила в середу, що відійде із правого берега Дніпра, включаючи місто Херсон, єдиний обласний центр, який москва захопила після вторгнення в Україну в лютому.

Олексій Резніков, як повідомляє Reuters, також сказав, що такий вихід звільнить сили обох сторін для боротьби в інших місцях, і припустив, що росія може посилити свої підрозділи в сусідній Запорізькій області, яка також була частково окупована протягом кількох місяців.

«Зима сповільнить будь-яку діяльність на полі бою для всіх сторін … Це вигідно для всіх сторін», – сказав Олексій Резніков. Але він передбачає, що Україна вийде з цією паузи сильною, підкріпленою тисячами солдатів, які навчаються, зокрема, в Британії.

«Ми використаємо цей час з максимальною віддачею для наших Збройних Сил, для перегрупування, для оновлення та для ротації», — сказав Олексій Резніков.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підготувала Ольга Мосьондз

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-11 10:54:50