Україна і світ

Посол Японії пообіцяв підтримку в реабілітації українських захисників: 3D-протезування і медичне обладнання

В Мінветеранів відбулася зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Мацуда Кунінорі щодо посилення співпраці з розвитку державної ветеранської політики, зокрема у напряму впровадження системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя, медичної та психологічної реабілітації ветеранів та членів їхніх родин, цифровізації послуг тощо.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів України.

Участь у заході також взяли перший секретар економічного відділу Посольства Японії в Україні Фуджімото Макіко, заступник міністра з питань європейської інтеграції Ігор Яременко, представники профільних департаментів міністерства.

Юлія Лапутіна привітала Мацуда Кунінорі в Мінветеранів та поінформувала про основні напрями роботи відомства під час російсько-української війни. Міністр зазначила, що наразі Мінветеранів за повної підтримки Президента України, Уряду та Парламенту впроваджує нову державну ветеранську політику.

У свою чергу Мацуда Кунінорі висловив вдячність Юлії Лапутіній за надану інформацію, запевнив про подальшу підтримку України та зацікавленість у співпраці у проєктах Мінветеранів. Зокрема, щодо залучення японського досвіду із розробки та впровадження ефективної системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя, медичної та психологічної реабілітації військовослужбовців та ветеранів та підготовки висококласних фахівців із надання належної психологічної підтримки.

Він зазначив, що Японія має значний практичний досвід із цих напрямів, починаючи ще з часів Другої Світової війни. Японські фахівці готові долучитися до плідної участі у реалізації відповідних проєктів, в тому числі й постачанні належного медичного обладнання для реабілітаційних центрів в Україні. Також за його словами, Японія може поділитися з Україною своїми технологіями 3D-протезування для поранених Воїнів, надати відповідних фахівців та провести навчання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Японія підтримує і буде підтримувати Україну, її незалежність та боротьбу українського народу за свою країну. Ми готові долучитися до співпраці з Мінветеранів у ваших проєктах», – наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-11 10:44:45