Україна і світ

США озброюються «тризубами»: американський флот поповниться балістичними ракетами для ядерних зарядів

Днями на сайті Міністерства оборони Сполучених Штатів з’явилася інформація про те, що корпорація Lockheed Martin отримала контракт на постачання нових балістичних ракет UGM-133A Trident II D5, призначених для запуску з атомних підводних човнів.

Вартість угоди сягає понад 580 мільйонів доларів США. Втім зазначається, що сума може бути збільшена до майже 1,2 мільярда, у разі якщо буде «реалізовано варіанти модифікації». За даними Міноборони США, контракт також «сприяє продажу військової продукції до Великої Британії».

Роботи за контрактом виконуватимуться на території США. Їхнє завершення попередньо очікується у вересні 2027 року.

Trident II D5 є останнім поколінням балістичних ракет для підводних човнів ВМС США. Вперше прийняті на озброєння у 1990 році, ракети Trident II D5 на сьогодні знаходяться на борту американських підводних човнів класу OHIO та британських класу VANGUARD.

Кожна ракета здатна пролетіти понад 11 тисяч кілометрів на гіперзвуковій швидкості та доставити декілька ядерних боєголовок з високою точністю по далеко рознесених цілях.

Як зазначається на сайті компанії Lockheed Martin, ракета Trident II D5 здійснила 167 успішних випробувальних пусків з моменту завершення проєктування у 1989 році – рекорд, який не має аналогів серед інших великих балістичних ракет або космічних ракет-носіїв.

Підготував Владислав Дем’яненко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото та відео з відкритих джерел

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-06 16:12:18